TechniekClub

Altijd al een beetje jaloers op Willie Wortel geweest? Zie je het al voor je? Je barst van de ideeën en je weet al hoe je het ongeveer wilt maken, maar je kan daar toch nog wat hulp bij gebruiken. Misschien ben je graag bezig met gereedschap en bedenk je de meest waanzinnige dingen. Of interesseert techniek je gewoon enorm.

Voel je je aangesproken? Doe dan mee met de Techniekclub van onze werkplaats. Een club voor jongens en meiden die enthousiast, nieuwsgierig en heel gemotiveerd zijn om zelf van alles te ontdekken. Wat je gaat doen? Voor een deel bepaal je het zelf. Kom maar op met je ideeën! Wij zoeken samen uit hoe we daarmee aan de slag gaan. Daarnaast bedenken wij ook verschillende opdrachten waarmee we aan het werk kunnen en is er zelfs tijd voor wat experimenten.

Zelf bedenken en maken

Je kunt dus nog steeds met je eigen ideeën komen die we dan verder samen gaan uitwerken. Bouwen doe je natuurlijk zelf! Als je nog niet precies weet wat je maken wilt, bedenken we samen iets waar je mee aan de slag kunt. We raden je aan je thuis alvast goed te oriënteren, zodat we de verdere voorbereidingen met jou in de Techniek Club of bij de Makers Space 13+ kunnen doornemen. Daarmee voorkom je dat je een les alleen met zoeken en bedenken bezig bent. Kun je aan de slag, dan is er best veel materiaal aanwezig op de Techniek Club. Speciale dingen die we niet hebben kun je zelf meenemen of met ons hulp bestellen.

Daarnaast zullen Dik en Joost zo nu en dan met een gerichter opdracht komen waarmee je een aantal speciale technieken onder de knie kunt krijgen. De bedoeling is dat je ervaart hoe gaaf het is om je eigen ideeën tot werkelijkheid te brengen en dat je onderweg iets leert over de verschillende manieren hoe je dat kunt doen (boren, zagen, timmeren, schroeven, solderen, enz. enz.) - onder onze begeleiding. Natuurlijk neem je je bouwwerk uiteindelijk mee naar huis om het aan iedereen te kunnen laten zien!

In de Techniek Club werken we met de volgende docenten die elkaar wekelijks afwisselen. Elk docent heeft zo zijn eigen manier van werken en specialisme. Dat maakt dat je terecht kunt met elke technische vraag die je maar kunt bedenken. Ze stellen zich hier even kort voor.

Joost de Bree

"Ik ben Joost de Bree, all-round techneut en al vroeg geïnteresseerd in hoe dingen in elkaar zitten en werken.Onder het motto: "gewoon eraan beginnen en doen" heb ik kennisgemaakt met veel verschillende zaken als timmeren, metselen, loodgieten, elektra, lassen, plaatwerken, motortechniek  etc etc. Op de Technische Universiteit Delft heb ik mijn belangstelling voor ontwerpen, tekenen en techniek goed kunnen uitleven in de studie Industrieel Ontwerpen. Daarna heb ik verschillende functies gehad die vaak te maken hadden met ontwerpen, innovatie en productontwikkeling. In mijn vrije tijd ben ik nog steeds met veel plezier aan het prutsen aan  oude auto's, boten en in huis. Ik vind het prachtig om van niets iets te maken en heel leuk om mijn ervaring te delen met jongens en meisjes die ook graag iets met hun handen maken!"

 

Dik de Voogd

"Na mijn middelbare schooltijd in Culemborg (kwc) ben ik Bouwkunde / Architectuur gaan studeren  aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast als ontwerper aan de slag te gaan ben ik sinds 3 jaar gestart in het onderwijs als docent. De combinatie van ontwerpen en onderwijs is mijn passie. Ik ben als docent Onderzoeken en Ontwerpen werkzaam bij het Technasium in Gouda. Een landelijk concept wat op bijna 100 scholen in Nederland wordt gegeven. 

Het leuke vind ik om aan de ene kant leerlingen te coachen en enthousiast maken in het realiseren van hun creatieve ideeën. Daarnaast word ik graag ook zelf geïnspireerd om weer aan de slag met ontwerpen van woningen tot het zelf in elkaar zetten van kleine bouwwerken."

 

Meedoen? Dat kan! Ben je geïnteresseerd en heb je de motivatie om zo veel mogelijk zelf aan de slag te gaan, meld je dan aan!

Hier wat extra gegevens:
Wanneer: Elke vrijdagmiddag, tussen 15.00 en 17.00 uur.
 

Strippenkaart
Met een Strippenkaart kun je meedoen met de Techniek Club. Een strippenkaart heeft vijf strippen van € 12,50 en kost daarmee € 62,50 Voor de die-hards bestaat ook de mogelijkheid een 10-strippenkaart te kopen: je krijgt daarmee één les gratis van ons! De 10 strippenkaart kost dan € 112,50.

Aanmelden: info@stadswerkplaats-culemborg.nl


Maximum aantal deelnemers:
Met 8 deelnemers zitten we vol (dan kunnen we iedereen voldoende aandacht geven).
Je kunt uiteraard op de wachtlijst geplaatst worden.

Waar:
Stadswerkplaats-Culemborg (onderdeel van de Coöperatie van Makers), Beesdseweg 1C, 4104 AW Culemborg

Meer info: info@stadswerkplaats-culemborg.nl of bel: 06-40366938.